Coppersmith´s med vänner.
Dryck- och matfestival i Västerås 17-18 maj 2019.

Ny, smakfull tillställning som har premiär 17–18 maj 2019 under namnet Coppersmith’s med vänner. – Tanken är att gynna de lokala bryggerierna och företagen, säger Coppersmith’s Petri Karhukorpi.  Mat- och dryckesmässor har blivit väldigt uppskattade besöksmål för många, så nu tar Västeråsbryggeriet det ett steg längre och bjuder in dessa för en gemensam mat- och dryckesfestival. Vi ville göra detta som det ska göras, nämligen gynna de lokala bryggerier och företagen. Det är det som är filosofin bakom ölet – det ska vara lokalt, säger Petri Karhukorpi från Coppersmith’s Brewery.

Läs mer
Köp biljetter

Säkra dina biljetter idag. Endast förköp.

Biljetterna gäller för entré och provsmakarglas.

Köp Biljetter

Program

Coppersmith´s med vänner. Dryck- & matfestival i Västerås 17-18 maj 2019.

Datum.

Här skriver ni en allmän text om datum som fungerar på alla evenemang.

28-29 MAJ 2020
Öppettider.

Här skriver ni en allmän text om öppettider som fungerar på alla evenemang.

15.00 - 20.00
Plats.

Här skriver ni en allmän text om plats som fungerar på alla evenemang.

COPPERSMITH´S VÄSTERÅS
Transporter

Här skriver ni en allmän text om transporter som fungerar på alla evenemang.

GRATIS BUSS, VARJE HALVTIMME
Mat & Dryck.

Här skriver ni en allmän text om mat och dryck som fungerar på alla evenemang.

TILL FÖRMÅNLIGA PRISER
Bryggerivisning.

Här skriver ni en allmän text om bryggerivisning som fungerar på alla evenemang.

VARJE TIMME
Efterfest.

Här skriver ni en allmän text om efterfest som fungerar på alla evenemang.

OLEARY`S ALL NIGHT LONG
Biljetter.

Begränsat antal biljetter. Endast förhandsbokning. Pris inkl. provsmakarglas. Köp biljetter idag

249
sek

Utställare

Evenemanget

Dryck. Microbryggerier.

Det lokala bryggeriet Coppersmith’s har genom åren samarbetat med andra hantverksbryggerier runt om i Mälardalen och har även bra relation till flera av de större bryggerierna som Carlsberg och Åbro. Nu tar Västeråsbryggeriet det ett steg längre och bjuder in dessa för en gemensam mat- och dryckesfestival. – Bryggerinäringen är en liten bransch, där alla känner alla och små hantverksbryggerier samarbetar mera än konkurrerar med varandra. Vi känner givetvis många bryggerier från Skåne, Gotland och Göteborg som vi också hade kunnat bjuda in. Nu ville vi göra detta som det ska göras, nämligen gynna de lokala bryggerier och företagen. Det är det som är filosofin bakom ölet – det ska vara lokalt, säger Petri Karhukorpi från Coppersmith’s.Det är ett tiotal utställare som hittills har tackat ja till inbjudan. Det närmaste bryggeriet av dessa kommer också det från Västerås, Hantverksbryggeriet med Erik Olofsson i spetsen. Från Eskilstuna har Coppersmith’s bjudit både Eskilstuna Ölkultur och Mollys Bryggeri. Även Ekeröbryggeriet Nordic Kiwi Brewers kommer att närvara liksom Tempel Brygghus utanför Uppsala med sin fokus på udda öl, främst suröl. – En av det trevligaste ölpersonligheten i Sverige, Magnus Mårdberg från Stockholmsbryggeriet Södra Maltfabriken, är också en given utställare på festivalen, säger Petri Karhukorpi.

Mat. Food-trucks.

ICA Maxi Erikslund kommer att duka upp lättare maträtter vid festivalen och det kommer även att finnas varma maträtter då både RibHaus och Gilla Grilla från Saluhallen Slakteriet kommer att medverka. Mr Mango med deras food-truck kommer också.

Andra vänner på plats

En annan lokal aktör som dyker upp 17–18 maj är Lena Ryberg-Ericsson från Köpings Musteri, även i det fallet efter att ha korsat vägen med Coppersmith’s genom åren. – Jag är en stor ciderälskare och tycker det är extra roligt att det finns en så entusiastisk producent bara en bit ifrån oss. Riktigt kul att vi lyckades få Köpingsmusteriet att ställa ut med både must och cider. Johan från Färna Odlingar som vi har mycket samarbete med, kommer också för att visa upp sina alkoholfria drycker av rabarber och svartvinbär. Ni måste bara prova på Ferna Glögg och upptäcka att det är en utmärkt produkt även på sommaren, säger Petri Karhukorpi.Coppersmith’s har fått många vänner även utanför bryggeribranschen och även de är såklart inbjudna att visa upp sina produkter under festivalen. Västeråsföretaget Smaksinnet och Henrik Moselius exempelvis, som kommer att servera både röda och vita viner från Italien. Björklunds Kafferosteri står för en del av ingredienserna till årgångsölet Coppersmith’s Intermezzo och givetvis kommer det även att spridas en kaffedoft över området då det serveras rykande svart kaffe från Björklunds. Björks buss hittar ni också på området där det kommer gå att hitta idéer till bland annat matresor. Comfort Hotel Västerås är ytterligare en vän till oss som vi rekommenderar dig att kontakta om du behöver övernattning efter att ha besökt festivalen. Bilia finns på plats och visar upp sig och några av sina bilar och de hjälper även er besökare tillbaka till city där festen fortsätter hos våra vänner på Oleary´s.

Bubbel. Champagne.

Vill man prova på champagne finns även Champagne Experten Per Westrup på plats.

Köp Biljetter

Säkra upp din plats på evenemanget.
Köp biljetterna här.

Vill ni ställa ut på evenemanget?

Ta kontakt med oss på Coppersmiths med vänner

Maila oss

Kontakt