No items found.

Coppersmith´s med vänner.
Dryck- och matfestival i Västerås 17-18 maj 2019.

Nu är det klart – Västerås får en ny ölfestival. Det är det lokala bryggeriet Coppersmith’s som ligger bakom den nya, smakfulla tillställningen som har premiär 17–18 maj 2019 under namnet Coppersmith’s med vänner. – Tanken är att gynna de lokala bryggerierna och företagen, säger Coppersmith’s Petri Karhukorpi.  Mat- och dryckesmässor har blivit väldigt uppskattade besöksmål för många. Det lokala bryggeriet Coppersmith’s har genom åren samarbetat med andra hantverksbryggerier runt om i Mälardalen och har även bra relation till flera av de större bryggerierna som Carlsberg och Åbro. Nu tar Västeråsbryggeriet det ett steg längre och bjuder in dessa för en gemensam mat- och dryckesfestival. – Bryggerinäringen är en liten bransch, där alla känner alla och små hantverksbryggerier samarbetar mera än konkurrerar med varandra. Vi känner givetvis många bryggerier från Skåne, Gotland och Göteborg som vi också hade kunnat bjuda in. Nu ville vi göra detta som det ska göras, nämligen gynna de lokala bryggerier och företagen. Det är det som är filosofin bakom ölet – det ska vara lokalt, säger Petri Karhukorpi från Coppersmith’s Brewery.

Läs mer
Köp biljetter

Säkra dina biljetter idag. Endast förköp.

Biljetterna gäller för entré och provsmakarglas.

Köp Biljetter
Köp biljetter

test

Program

Coppersmith´s med vänner.
Dryck- & matfestival i Västerås 17-18 maj 2019.

Datum.

Försommar med god öl, bra käk, skön musik och trevligt umgänge.

17-18 maj 2019
Öppettider.

Öppettider gäller både fredag 17 maj och lördag 18 maj.

15.00 - 20.00
Plats.

Dryck- och matfestivalen är arrangerad hos Coppersmith´s bryggeri i Västerås. Hitta till oss

Coppersmith´s västerås
Transporter

Björks Buss transporterar dig till Coppersmith´s med vänner varje halvtimme från stadshotellet i Västerås och färden tillbaka till city hjälper även Bilia till med.

Gratis buss, Varje halvtimme
Mat & Dryck.

Microbryggerier, Food Trucks och bubblande champagne.

till förmånliga priser
Bryggerivisning.

Upplev den fantastiska miljön där Coppersmith´s brygger sin öl.

Varje timme
Efterfest.

All night long. Festen fortsätter på Olerary´s.

All night long
Biljetter.

Begränsat antal biljetter. Endast förhandsbokning. Pris inkl. provsmakarglas. Köp biljetter idag

199 sek

Festivalen

Dryck. Microbryggerier.

Det lokala bryggeriet Coppersmith’s har genom åren samarbetat med andra hantverksbryggerier runt om i Mälardalen och har även bra relation till flera av de större bryggerierna som Carlsberg och Åbro. Nu tar Västeråsbryggeriet det ett steg längre och bjuder in dessa för en gemensam mat- och dryckesfestival. – Bryggerinäringen är en liten bransch, där alla känner alla och små hantverksbryggerier samarbetar mera än konkurrerar med varandra. Vi känner givetvis många bryggerier från Skåne, Gotland och Göteborg som vi också hade kunnat bjuda in. Nu ville vi göra detta som det ska göras, nämligen gynna de lokala bryggerier och företagen. Det är det som är filosofin bakom ölet – det ska vara lokalt, säger Petri Karhukorpi från Coppersmith’s.Det är ett tiotal utställare som hittills har tackat ja till inbjudan. Det närmaste bryggeriet av dessa kommer också det från Västerås, Hantverksbryggeriet med Erik Olofsson i spetsen. Från Eskilstuna har Coppersmith’s bjudit både Eskilstuna Ölkultur och Mollys Bryggeri. Även Ekeröbryggeriet Nordic Kiwi Brewers kommer att närvara liksom Tempel Brygghus utanför Uppsala med sin fokus på udda öl, främst suröl. – En av det trevligaste ölpersonligheten i Sverige, Magnus Mårdberg från Stockholmsbryggeriet Södra Maltfabriken, är också en given utställare på festivalen, säger Petri Karhukorpi.

Mat. Food-trucks.

ICA Maxi Erikslund kommer att duka upp lättare maträtter vid festivalen och det kommer även att finnas varma maträtter då både RibHaus och Gilla Grilla från Saluhallen Slakteriet kommer att medverka. Mr Mango med deras food-truck kommer också.

Andra vänner på plats

En annan lokal aktör som dyker upp 17–18 maj är Lena Ryberg-Ericsson från Köpings Musteri, även i det fallet efter att ha korsat vägen med Coppersmith’s genom åren. – Jag är en stor ciderälskare och tycker det är extra roligt att det finns en så entusiastisk producent bara en bit ifrån oss. Riktigt kul att vi lyckades få Köpingsmusteriet att ställa ut med både must och cider. Johan från Färna Odlingar som vi har mycket samarbete med, kommer också för att visa upp sina alkoholfria drycker av rabarber och svartvinbär. Ni måste bara prova på Ferna Glögg och upptäcka att det är en utmärkt produkt även på sommaren, säger Petri Karhukorpi.Coppersmith’s har fått många vänner även utanför bryggeribranschen och även de är såklart inbjudna att visa upp sina produkter under festivalen. Västeråsföretaget Smaksinnet och Henrik Moselius exempelvis, som kommer att servera både röda och vita viner från Italien. Björklunds Kafferosteri står för en del av ingredienserna till årgångsölet Coppersmith’s Intermezzo och givetvis kommer det även att spridas en kaffedoft över området då det serveras rykande svart kaffe från Björklunds. Björks buss hittar ni också på området där det kommer gå att hitta idéer till bland annat matresor. Comfort Hotel Västerås är ytterligare en vän till oss som vi rekommenderar dig att kontakta om du behöver övernattning efter att ha besökt festivalen. Bilia finns på plats och visar upp sig och några av sina bilar och de hjälper även er besökare tillbaka till city där festen fortsätter hos våra vänner på Oleary´s.

Bubbel. Champagne.

Vill man prova på champagne finns även Champagne Experten Per Westrup på plats.

Köp biljetter

Köp biljetter till dryck- & matfestivalen
Coppersmith´s med vänner

Vill ni ställa ut på mässan?

Västerås får en ny ölfestival. Det är det lokala bryggeriet Coppersmith’s som ligger bakom den nya, smakfulla tillställningen som har premiär 17–18 maj 2019 under namnet Coppersmith’s med vänner. – Tanken är att gynna de lokala bryggerierna och företagen, säger Coppersmith’s Petri Karhukorpi. Vill du ställa ut dina produkter eller marknadsföra ditt företag på mässan så kontakta oss.

Maila oss

Kontakt

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Datum.

Öppettider gäller både fredag 17 maj och lördag 18 maj.

Heading
Plats.

Öppettider gäller både fredag 17 maj och lördag 18 maj.

Heading
Biljetter.
Heading
sek
Se evenemangetKöp biljetter